Исповеди на еден Психотичен Ум

Исповеди на еден Психотичен Ум
Author: Владимир Ристевски
Language Macedonian
Pages: 160
Genre: Uncategorized
Goodreads Rating: 3.86
Published: 2016

Три приказни, три главни ликови, еден крај. Исповеди на еден Психотичен Ум е роман-збирка кој во себе содржи различни приказни поврзани преку еден неконвенционален заеднички крај. Приказната вклучува ликови во кои се претставени трите различни лица на еден човек, предмет на анализа на една млада девојка која го листа дневникот на својот дедо обидувајќи се да открие кој навистина бил тој. Исповеди на еден Психотичен Ум е слика на младите, урбани луѓе кои се во потрага по своето место во новото динамично општество во кое правилата и вредностите се во голема мера разнишани.